HAUFE References

Cité de la sécurité sociale (CSS) | Luxembourg

In June, the Cité de la sécurité sociale, a new building in the station district in Luxembourg City, was officially opened. The concept designed by BLK2 Böge Lindner K2 Architekten provided for different uses of space for employees and visitors. Sufficiently attractive reception and waiting zones were planned on the first floor, especially for the very heavy public traffic. In keeping with this, S+B Inbau installed our acoustic lamella ceiling over 1,900 sqm on several floors, thus making a valuable contribution to acoustic insulation. Of these, 1,400 sqm were in Eloxal natural (silver) and approx. 500 sqm in Eloxal dark grey. Particularly noteworthy is the fact that the perforated lamellas with inner fleece are available in fire protection class A and are suitable for public buildings. The distances between the slats in this building were not planned in the standard dimension but in module 37.5 mm.

 

Fact box:

Architect: BLK2 Böge Lindner K2 Architects

Publisher/Customer: S+B Inbau

Product: HAUFE acoustic slats

Color: Eloxal natural (silver) and Eloxal dark grey

Slat spacing: 37.5 mm

Demand (sqm): 1,900 sqm

Photographer: Steve Troes